BREEZE GROUP - ROMANIA Produse Servicii Preturi Despre companie Pentru Distribuitori Contact

 

 

Aeroterme Generatoare aer cald Automatizare Boilere CTA Climatizare Convectoare Chillere Centrale termice Cazane Difuzoare aer Dezumidificatoare Evaporative Panou tip ALP Pompe de caldura Perdele aer Panouri solare Purificatoare aer Pompe circulatie Precizie Rooftop Recuperatoare Schimbatoare caldura Tubulatura flexibila Tratare apa Ventiloconvectoare Vase expansiune Vase acumulare Ventilatii Izolatii Filtrare Filtre bucatarii Umidificatoare Radiatoare electrice

Filtre bucatarii

 

Image0003             Rydair.jpg

FILTRE PENTRU BUCATARII - FILTRARE ELECTROSTATICA

 

 


 

Aplicatii: FILTRARE PROFESIONALA PENTRU BUCATARII RESTAURANTE

Filtre:

Este bazata pe principiul filtrarii electrostatice. Filtrarea se realizeaza aici in mai multe stadii:

Pasul 1: Aerul trece mai intai printr-un prefiltru mecanic pentru indepartarea particulelor de dimensiuni mari; astfel se elimina deja o parte substantiala de mizerie si grasime, protejand filtrul electrostatic;
Pasul 2: Aerul este trecut apoi prin sectiunea de ionizare; aici particulele de grasime primesc incarcare electrica pozitiva;
Pasul 3: Particulele sunt captate pe lamelele filtrului electrostatic care au incarcare electrica negativa;
Pasul 4: Aerul este apoi eliberat in tubulatura de ventilatie trecand mai intai printr-un prefiltru mecanic care echilibreaza dinamic jetul de aer.
Pasul 5 (optional): La acest sistem poate fi adaugat suplimentar modulul UV-OZONE cu generator de ozon, pentru indepartarea mirosurilor neplacute.

 

 

Unitatile de filtrare electrostatica pentru bucatarii sunt disponibile in urmatoarele capacitati: 

- 2500 m3/h

- 5000 m3/h

- 7500 m3/h

Pentru capacitati mai mari filtrele depot grupa

Performanta de filtrare de pana la 98% pentru fum si grasime
Sistem electrostatic de filtrare cu filtre care se pot curata; carcasa de inox.
Suprafata de filtrare de pana la 28.4 m2.
Consum electric – 30-50W.

 

Pentru o efcienta maxima impotriva mirosurilor la modulul filtru electrostatic sepot adauga - MODUL CARBUNE ACTIV sau SISTEM ODORYS 

 

! Nu include Hota si motorul

 

Image0004Sistem-profesional-filtrare-pentru-bucatarii---Filtru-electostatic---RydAIR---RY7500---7500-mc-h.jpg

 

 

FILTRE ELECTROSTATICE PENTRU BUCATARII PROFESIONALE

 

 

In urma procesului de gatit, in incinta bucatariilor profesionale rezulta emisii de grasimi, gaze si mirosuri neplacute. Pentru a mentine un mediu de lucru corespunzator desfasurarii activitatii, aceste emisii sunt preluate de sistemul de ventilatie pentru a fi exhaustate. Exhaustarea pune astfel doua probleme:


1. Depunerile de grasimi pe tubulatura de exhaustare – risc ridicat de incendiu.
Doar o parte din particulele de grasime, fum si alti poluanti se evacueaza in exteriorul cladirii, in timp ce altele se vor depune pe hota sau pe filtrele acesteia, precum si pe tubulatura sistemului de ventilatie. Aceste depuneri vor determina in timp o functionare deficitara a sistemului, o sursa de mirosuri neplacute si, poate cel mai important, un risc ridicat de aparitie a incendiilor. De aceea, sistemul de ventilatie al bucatariilor necesita o mentenanta periodica. De obicei, in practica, se curate doar hota si filtrele acesteia intrucat este un proces simplu, la indemana personalului de lucru din bucatarie. Curatarea restului sistemului de ventilatie (tubulaturi, coturi, motor de exhaustare, etc) presupune desfacerea acestor parti, lucru care nu mai este usor de realizat. Pentru aceasta este necesara o interventie a unui personal specializat, care inseamna costuri suplimentare pentru beneficiar. De cele mai multe ori nu se face, motiv pentru care riscurile de incendiu devin iminente, fara sa mai vorbim de o scadere drastica a eficientei sistemului de exhaustare in sine.


2. Evacuarea mirosurilor si gazelor in exterior - afectarea vecinatatilor.
In tarile civilizate acest lucru este interzis prin lege. Poluarea cu noxe provenite de la bucatarii si neplacerile pe care le pot aduce vecinatatilor este sever controlata de legislatie. De multe ori aceste situatii sunt evitate prin ridicarea tubulaturii de exhaustare la un nivel superior inaltimii cladirilor din proximitate. Dar nu intotdeauna este posibil acest lucru sau daca este posibil, atunci costurile sunt semnificative. Sunt necesare calcule de ventilatie, motoarele de exhaustare devin mai mari si mai puternice (in mod implicit mai zgomotoase si mai “gurmande”), traseele tubulaturi mai lungi si mai greu de curatat, etc. Costul instalatiei devine si mai mare, este afectat aspectul cladirii iar instalatia constituie un risc ridicat de incendiu. O alta varianta de eliminare a mirosurilor ar fi filtrul cu carbon activ; dar cum ne descurcam cu acumularea de grasimi? Filtrul cu carbune activ se va incarca rapid cu grasimi iar vaporii de apa prezenti in gazele de exhaustare vor duce la o epuizare rapida a acestuia. Filtrul cu carbune activ este un consumabil care necesita inlocuire frecventa. Aceasta va solicita costuri suplimentare mari de intretinere. Mai mult, un filtru de carbon activ cu grasimi saturate este considerat reziduu chimic, care polueaza de asemnea mediul inconjurator.

Pentru toate aceste neajunsuri, exista o solutie tehnica inovativa, pe care suntem mandri sa o oferim in premiera pe piata romaneasca -

 

Sistemul GREASE & ODOUR


Acesta reprezinta solutia completa si eficienta pentru:
• eliminarea depunerilor de grasime din bucatariile comerciale;
• eliminarea mirosurilor neplacute;
• reducerea costurilor ulterioare de intretinere;
• reducerea riscului aparitiei incendiilor;
• minimizarea impactului asupra mediului inconjurator.

 

Aplicatii Grease & Odour


 
Sistemul de filtrare Euromate este proiectat pentru a functiona in bucatarii profesionale, cu aplicatii dificile precum:

•    Restaurante;
•    Fast-food-uri;
•    Pizzerii;
•    Bucatarii pentru catering si home delivery;
•    Locatii amenajate in mall-uri si centre comerciale;
•    Cantine de dimensiuni mari;
•    Bucatariile spitalelor;
•    Restaurante orientale;
•    Localuri grill&steak, cu preparate pe baza de gratar.
•    Este solutia ideala pentru restaurantele amenajate la parterul cladirilor cu inaltimi mari unde, solutia clasica era instalarea unei tubulaturi verticale care sa depaseasca etajul superior al cladirii.

Aplicatiile realizate cu acest echipament acopera situatii dificile precum bucatariile restaurantelor cu specific chinezesc, thailandez, indian, unde in procesul de gatire se foloseste mult grill-ul dar si in binecunoscutele restaurante ale retelelor  PIZZA HUT, KFC, McDonald's, cu precadere a celor situate la parterul cladirilor de locuinte sau in centre comerciale.

 

FILTRU BUCATARIE

Cum se instaleaza

 

   Sistemul de filtrare este un Plug&Play. Practic, nu aveti nevoie de cunostinte tehnice deosebite intrucat totul este foarte simplu. Il puteti instala si dumneavoastra, cel mult cu ajutorul unui tinichigiu, care sa realizeze reductiile necesare cuplarii acestei unitati la tubulatura hotei.  Unitatea de filtrare se instaleaza pe traseul de exhaustare, imediat dupa hota. In cele mai multe cazuri, ventilatoarele de exhaustare ale hotelor furnizeaza suficienta putere pentru a compensa pierderile de presiune care rezulta din sistemul aerodinamic de filtrare SFE-K. Sistemul este flexibil si poate fi cu usurinta dezvoltat sau modificat pentru a se potrivi oricarei aplicatii speciale. Este conceput pentru instalari atat in interiorul si cat si in exteriorul cladirii.

 

   De un singur lucru trebuie sa tineti seama atunci cand comandati un astfel de sistem: - directia fluxului de aer prin unitate - de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga. Aceasta tine de directia tubulaturii de exhaustare ce pleaca de la hota dumneavoastra. Acest lucru este important pentru ca accesul la filtrele electrostatice si mecanice sa fie facil.

 

EUROMATE

Mentenanta sistemelor Grease & Odour

 

Filtrele mecanice, ionizatorul si filtrul electrostatic necesita intretinere periodica. Ele pot fi curatate cu apa calda si detergenti. Intretinere poate fi realizata pe cont propriu sau poate fi asigurata de catre echipele tehnice ale companiei BREEZE HVAC

 

Preturi si gama completa de filtre disponibile pe stoc le puteti consulta pe magazinul nostru ON-Line - AirGuru.ro

http://www.airguru.ro/497-HORECA/335~Filtre-pentru-bucatarii/

EUROMATE ROMANIA

FILTRE SFE 50

SFE 50

SFE 75

FILTRU BUCATARII

FILTRU ELECTROSTATIC

SFE 25

FILTRU PROFESIONAL PENTRU BUCATARII

FILTRU HORECA

HOTA BUCATARIE

HOTA BUCATARE PROFESIONALA

EVACUARE HOTA

HOTA BUCATARII

UTILAJE RESTAURANT

UTILAJE RESTAURANTE

 

 

                                            ©2005-2009 BREEZE GROUP. Toate drepturile sunt rezervate.